Laminaatvloeren

Een goede laminaatvloer bestaat o.a. uit HDF met een slijtvaste toplaag. Voordelen van laminaatvloeren zijn dat ze goed isoleren en er zeer veel keuze in is. Ze zijn goed zelf te leggen, schoonmaken is erg gemakkelijk, en goedkoper dan PVC of parket.

Over onze laminaatvloeren

Al onze laminaatvloeren zijn geschikt voor zowel slaapkamer als woonkamer. Ze hebben allemaal een makkelijk kliksysteem en dus prima zelf te leggen. Houdt bij het zelf leggen van laminaat rekening met werkingsafstand naar alle vaste elementen als drempels, kozijnen en muren. Dan kan er niet veel misgaan.

Verschillen zitten niet alleen in het design, maar ook in de dikte het laminaat, de lengte van de planken en de breedte van de planken.

Laminaat bestaat uit planken van HDF (dat is MDF maar dan onder hogere druk samengeperst) en is dus erg sterk.
De toplaag is van ons laminaat is enorm hard, wat ervoor zorgt dat ons laminaat nogal wat kan verduren voordat je het weet te beschadigen. Houdt hierbij rekening als je laminaat gaat zagen met een afkortzaag. Het zaagblad kan bij een meter of 30 al bot worden.

Ga je met een bot zaagblad verder, dan zul je merken dat het laminaat gaat verbranden. Niet alleen gaat het werk daardoor langzamer, ook is het verbranden van HDF slecht voor de gezondheid. Wij adviseren daarom altijd om een of twee goedkope zaagbladen te kopen. Als er een bot is, vervang je het blad en kun je weer verder. Verder is het advies om laminaat in twee keer te zagen. Eerst de toplaag en dan nogmaals voor de rest van het laminaat. Zo houdt je strakke zaagsnedes.

Heb je geen afkortzaag, dan kun je het natuurlijk ook gewoon met een handzaag zagen. Het zal wel wat langer duren, maar kan gewoon prima.

Onze merken - Hoomline

Hoomline laminaat is door ons beproefd en geslaagd. Hoomline vloeren zijn een van de meest echt gelijkende laminaatvloeren op de markt.
Hoomline wordt geproduceerd in Europa, en er zijn een aantal series.

Hoomline living

Hoomline living is verkrijgbaar in drie decors. De Living collectie is voorzien van een matte overlay, groeven aan de lange zijden en de planken zijn 7mm dik. Dit is de instapklasse van hoomline.

De living serie van het merk Hoomline bestaat uit moderne tinten en een matte afwerking.
Het is laminaat van normale breedte (19cm) en langer dan gemiddeld (129cm). Geschikt voor nagenoeg iedere ruimte.

De Hoomline Living serie heeft een AC3 classificering (goed voor thuisgebruik) en ziet er direct vanaf het leggen prachtig, natuurlijk en levensecht uit.

Hoomline Optima

De Optima serie van het merk Hoomline is een laminaatvloer die rust uitstraalt, maar dan met een eigen karakter.
Als je zoekt naar een vloer met een natuurlijk uiterlijk, die tegen een stootje kan maar toch wat eigenwijsheid uitstraalt dan is dit je vloer.
Dankzij de warme kleuren is deze vloer er een om niet zomaar over te slaan.

De groeven zijn 2-zijdig uitgevoerd aan de lange zijdes bij deze laminaatvloer (2v). Hierdoor krijgt de vloer meer uitstraling en karakter dan een laminaatvloer zonder V groeven.

De optima laminaatplanken zijn 126 cm lang en 19cm breed.
Met een dikte van 7mm en een AC4 classificering is dit laminaat geschikt voor nagenoeg iedere ruimte in huis of op kantoor.
Hoomline Optima is beschikbaar in 8 decors en ziet er direct vanaf het leggen prachtig, natuurlijk en ‘echt’ uit.

Hoomline Royal

De Royal serie behoort tot de topseries van het merk Hoomline.

Hoomline Royal kenmerkt zich door een levensecht houtmotief, een matte afwerking en is 8 mm dik.
De planken zijn afgewerkt met een v groef aan de lange zijden. (2v)

Het is laminaat van normale breedte; 19 cm en een lengte van 126cm.
De kwaliteit is zeer hoog en geschikt voor nagenoeg iedere ruimte.

De Hoomline Royal serie heeft een AC4 classificering (industrieel) en ziet er direct vanaf het leggen prachtig, natuurlijk en levensecht uit.
Als je de planken graag wat breder hebt, kijk dan naar de Royal XL serie.

Deze is soortgelijk qua kwaliteit en levensechte uitstraling, maar heeft planken van 24cm breed.

Hoomline Royal XL

De Royal XL serie behoort tot de absolute top van Laminaat. Hoomline Royal XL kenmerkt zich door een levensecht houtmotief, een matte afwerking en is 8 mm dik. Het is breed laminaat (24cm) – van een hoge kwaliteit. Geschikt voor nagenoeg iedere ruimte. De planken zijn afgewerkt met een v groef aan de lange zijden. Hoomline Royal XL is beschikbaar in 16 verschillende uitvoeringen. Hoomline beschrijft het design als ‘subtiel verouderd’. In de praktijk betekent dit, dat de vloer er direct vanaf het leggen natuurlijk en levensecht uitziet. Een prachtvloer. De planken zijn van topkwaliteit HDF met een haast onverwoestbare toplaag.

Hoomline Balmoral XL

De Balmoral XL serie van het merk Hoomline kenmerkt zich door een levensecht houtmotief, een matte afwerking en groeven rondom.

Doordat de groeven rondom lopen krijg je het gevoel dat er daadwerkelijk een vloer ligt van losse planken. De Balmoral XL serie is erg prettig geprijsd.

Het is laminaat met een XL breedte (24,4 cm) – van een hoge kwaliteit. Geschikt voor nagenoeg iedere ruimte. De planken zijn afgewerkt met een v groef aan alle zijden. (4v)

Hoomline Balmoral XL is beschikbaar in 8 decors en heeft een AC4 classificering (zeer goed) en ziet er direct vanaf het leggen prachtig, natuurlijk en levensecht uit.