Plak PVC vloeren

PVC vloeren zijn erg makkelijk te onderhouden, niet gevoelig voor vocht en geluidsreducerend.
Plak PVC vloeren (officieel dryback PVC) worden rechtstreeks op een geëgaliseerde ondergrond gelijmd. Dit zorgt voor een zeer strakke vloer welke extreem stil en slijtvast is. Plak PVC vloeren zijn verkrijgbaar als visgraat plak pvc of planken ( pvc stroken).

Op deze pagina zie je alle plak PVC vloeren.

Over Dryback PVC vloeren

Er bestaan 2 soorten pvc vloeren. Klik pvc en plak pvc (dryback).

Plak PVC is een uitdagende klus om zelf te leggen. Zo moet er onder andere sprake zijn van een geëgaliseerde ondergrond. Als plak PVC eenmaal ligt is het een droomvloer. In de meeste gevallen wordt bij plak gebruik gemaakt van onze legservice voor PVC vloeren.

De vloer is muisstil, omdat deze direct op de vloer gelijmd wordt. Voel niet zo hard aan als hout en is slijtvast. Mocht een strook beschadigen, dan kan deze eenvoudig vervangen worden.

Let wel op; Dryback PVC is alleen geschikt voor ondergronden die niet werken. Dryback PVC kan dus niet op een houten ondervloer.

Wals over plak PVC dryback vloer
Dryback visgraat PVC

De voordelen van plak PVC vloeren

Plak PVC heet officieel dryback PVC. Plak PVC bestaat uit dunne stroken van zo’n 3 mm dik. Deze stroken worden direct op de vloer gelijmd. Je kunt je voorstellen dat zo’n dun strookje, alles laat zien wat er onder de strook gebeurd. Dus als de vloer zelf niet superstrak is, zal de PVC vloer dat ook niet worden.

Daarom wordt de vloer bij toepassing van plak pvc altijd eerst geëgaliseerd. Hierbij wordt een dunne laag egaline aangebracht. Egaline is een mix van kunsthars en cement, en is zeer dun als het aangebracht wordt. Het vloeit bijna uit als water, waardoor er dus een superstrak eindresultaat ontstaat. Deze egaline wordt na uitharding opgeschuurd zodat het 100% vlak is, én zodat de lijm goed hecht.

Bij het leggen van plak pvc wordt de vloer voorzien van een lijmlaag, waarna de stroken erop worden gelegd. Een groot voordeel is dat de vloer bij beschadigingen eenvoudig hersteld kan worden. De stroken kunnen namelijk losgemaakt worden (dat kan wel even moeilijk zijn want ze zitten heel goed vast) en vervangen. Dit in tegenstelling tot klik pvc of laminaat, waarbij de planken allemaal in elkaar geklikt zitten.

Als je bij zo’n vloer iets wilt vervangen, zul je de plinten van de muur moeten halen en alle planken eruit moeten halen om bij die ene plank uit te komen.

Vloerverwarming
Omdat plak pvc zo dun is, is het ook een ideale vloer voor vloerverwarming. Er wordt namelijk geen ondervloer gebruikt, dus de vloerverwarming kan zijn warmte zonder moeite kwijt aan de ruimte.

Ook is plak pvc een zacht materiaal. En dat merk je als je erop zit, ligt, of eroverheen loopt. Alsof je op twee paar sokken loopt. Tegelijkertijd kan PVC, wat een kunststof is zonder hout, 100% tegen water.

Met plak PVC haal je dus een vloer in huis die in alle opzichten eruit ziet als een houten vloer, maar veel voordelen biedt.
We zien daarom plak PVC vaak toegepast worden in visgraat patroon.

Plak PVC vloeren hebben bijna geen loopgeluid

Omdat het een zacht materiaal betreft dat direct op de vloer verlijmd wordt, is het contactgeluid minimaal. Zelfs met harde zolen hoor je bijna geen loopgeluid.

Voor de één een nadeel, omdat het geluid van lopen op hout zo lekker klinkt. Maar velen zien dit als een heel groot voordeel. Zo kun je met een pvc vloer in een appartement een enorm stil resultaat krijgen. Waar de onderburen je natuurlijk zeer dankbaar voor zullen zijn.

Onze merken - Sense PVC vloeren

Sense PVC vloeren zijn niet zomaar aanwezig in ons assortiment. Sense PVC vloeren zijn geschikt voor gebruik in huis tot zelfs in winkels.
Omdat Sense ontworpen en gemaakt wordt door hetzelfde bedrijf, is de prijs-kwaliteit verhouding zeer goed. De toplaag is behandeld met een PUR-coating die supersterk is, antistatisch is, en antibacterieel behandeld is.

Daarnaast is er enorm veel keuze qua vloeren, zijn er extra brede vloerdelen te krijgen. Sense PVC is ook nog eens zeer slijtvast en heeft een hoger dan normale slipweerstand (R10). Belangrijk bij PVC is dat er geen weekmakers aanwezig zijn in de sense vloeren. Weekmakers zijn schadelijke stoffen die helaas nog vaak voorkomen in de PVC vloeren.

Sense PVC is daarnaast hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en 100% watervast. Afsluitend werkt deze vloer ook nog eens brandvertragend!
Redenen genoeg waarom wij Sense PVC in ons assortiment voeren.

Onze merken - Graaggebracht PVC vloeren

Graaggebracht plak PVC is ons eigen merk.
Onze vloeren zijn vrij van weekmakers, en voorzien van een sterke PUR afwerking.

Graaggebracht plak pvc is scherp geprijsd en voorzien van een levensecht houtmotief. Natuurlijk embossed in Register, ofwel door en door 3d motief.

Deze PVC vloer wordt rechtstreeks op de ondervloer gelijmd en heeft daarom ook het voordeel dat er zeer weinig contactgeluid is. Graaggebracht heeft een hele lage warmteweerstand, en daarom zeer geschikt voor vloerverwarming. De stroken hebben aan 4 zijden een v-groef en is geschikt tot en met industrieel gebruik (dat is de hoogst mogelijke klasse). Voor huisgebruik wordt er maar liefst 25 jaar fabrieksgarantie geboden. Pas je de vloer toe in een winkel, dan is de garantie nog steeds 10 jaar.

Dat heet zeker zijn over de kwaliteit.